Російські держкомпанії можуть залишитися без іноземних автомобілів

Четвер, 7 серпня 2014, 12:55

Співголова Центрального штабу Загальноросійського народного фронту (ЗНФ), секретар Громадської палати РФ Олександр Бречалов звернувся до глави уряду РФ з проханням поширити на держкомпанії та компанії з державною часткою дію постанови про заборону купувати автомобілі, вироблені за межами Митного союзу.

Про це повідомляє сайт ЗНФ.

17 липня 2014 року набрала чинності постанова "Про встановлення заборони на допуск окремих видів товарів машинобудування, що походять з іноземних держав, з метою здійснення закупівель для забезпечення державних і муніципальних потреб". Згідно з документом, державні замовники тепер не мають права купувати автомобілі іноземних марок, вироблені за межами території Росії, Білорусі чи Казахстану.

У листі Бречалов нагадує: ще до підписання цього документа ЗНФ звертав увагу кабінету міністрів на те, що заборона поширюється тільки на органи державної влади різного рівня, тоді як його дія має також стосуватися держкомпаній і компаній з державною часткою.

Моніторинг, проведений експертами ЗНФ, свідчить, що саме держкомпанії найчастіше купують рекордно дорогі автомобілі іноземних марок. Серед них безперечний лідер - Mercedes, який не збирається на території країн Митного союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: