Alitalia через борги продає половину акцій Etihad Airlines

Четвер, 7 серпня 2014, 14:31

Італійський авіаперевізник Alitalia має намір продати 49% акцій авіакомпанії Etihad Airlines з Об'єднаних Арабських Еміраітів.

Вартість угоди поки не розголошується, пише Reuters.

Як стало відомо з джерел, близьких до італійського авіаперевізника, відповідні зустрічі керівники компаній провели в середу 6 серпня, їх оцінюють як "позитивні". За висновками Reuters, це може означати, що найближчим часом угоду про продаж акцій мають підписати.

Цю інформацію також підтвердив міністр транспорту Італії Мауріціо Лупі і додав, що угоду підпишуть 8 серпня, пише La Repubblica.

У свою чергу проти укладання угоди з арабським авіаперевізником виступають італійські профспілки. Вони стверджують, що наслідком злиття стане масове звільнення працівників.

Ця інформація спровокувала хвилю протестів у головному аеропорту Рима Фюмічіно. Там вже четвертий день йде страйк сортувальників пасажирського вантажу, внаслідок чого аеровокзал заблокований.

В аеропорту Рима протестують вантажники 

Alitalia за свою 68-річну історію більше була збитковим проектом, її називають символом постійного "економічної спаду".

Уряд Італії неодноразово намагався врятувати національного авіаперевізника. Нещодавно для укріплення фінансового становища авіакомпанії було виділено 70 млн євро. Однак бажаної стабільності компанія так і не здобула. Це навіть не вплинуло на зменшення боргу авіакомпанії у 800 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: