Росія визначилася з альтернативними постачальниками продовольчих товарів

Четвер, 7 серпня 2014, 15:08

Міністерство сільського господарства Росії підготувало список альтернативних країн-постачальників продовольства для заміщення забороненої через санкцій продукції.

Про це повідомляє РІА "Новости".

Відповідну заяву на прес-конференції зробив керівник відомства Микола Федоров. Він уточнив, що поставки м'яса з Євросоюзу, США і Канади можливо замінити поставками з Бразилії, Уругваю, Парагваю, Аргентини, Білорусі. "Така робота вже почалася, ми вчора акредитували більше 40 нових бразильських підприємств", - відзначив Федоров.

Поставки сиру, масла та сухого молока Мінсільгосп має намір замістити продукцією з країн Південної Америки та Нової Зеландії, овочів - поставками з Туреччини, Аргентини, Чилі, Китаю, Узбекистану і Азербайджану, яблук і груш - з Аргентини, Чилі, Китаю та Сербії. Вишні, черешні, абрикоси і персики можуть постачатися з Узбекистану, Азербайджану, Вірменії, Туреччини та Ірану, цитрусові - з Єгипту, Марокко, Туреччини, ПАР.

Нагадаємо,  в середу, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: