ЄС створює спецгрупу для оцінки наслідків російських обмежень на імпорт продовольства

П'ятниця, 8 серпня 2014, 15:09

Європейська комісія створює спеціальну робочу групу для оцінки впливу введених РФ зовнішньоторговельних обмежень щодо ЄС на різні галузі АПК.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву адміністрації єврокомісара з питань сільського господарства Дачана Чолоша.

Провідні експерти країн ЄС в галузі сільського господарства проведуть зустріч 14 серпня.

"Я розумію занепокоєння фермерського сектору ЄС. Я хочу підкреслити, що у спільної сільськогосподарської політики є нові та вдосконалені інструменти, щоб підтримати їх, щойно ця підтримка знадобиться. В тому числі наш антикризовий резерв, який доступний вже зараз", - сказав Чолош.

Спеціальний фонд ЄС, створений на випадок неможливості продати сільгосппродукцію з політичних причин, містить близько 400 млн євро, передає Інтерфакс.

Як повідомлялося, в середу президент Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Зокрема, цим указом забороняється або обмежується строком на один рік ввезення в РФ сільгосппродукції, сировини і продовольства з країн, що приєдналися до санкцій проти Росії.

У четвер став відомий список продукції, яка підпала під заборону. До переліку увійшли молоко і молочні продукти, яловичина, свинина, м'ясо птиці, фрукти і овочі, горіхи, ковбаси. Росія на рік забороняє постачання на свій ринок цієї продукції з країн Євросоюзу, США, Канади, Австралії, Норвегії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: