Немиря вимагає негайно внести асоціацію до парламенту

Середа, 10 вересня 2014, 14:03

Голова комітету Верховної ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря (фракція "Батьківщина") закликав президента України негайно внести Угоду про асоціацію до парламенту для її ратифікації  не пізніше 16 вересня.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Як голова профільного парламентського комітету, я звертаюся до президента України з вимогою негайно внести Угоду про асоціацію до парламенту для її ратифікації не пізніше 16 вересня", - відзначив він.

"З огляду на інформацію, розповсюджену ЗМІ сьогодні, про чергові вимоги Російської Федерації щодо внесення змін до тексту Угоди, що відтермінує її ратифікацію на невизначений термін, подальші зволікання є неприпустимими", - сказав Немиря.

Він також нагадав президенту Порошенко про його заяву, що український парламент ратифікує Угоду синхроно з Європейським парламентом.

"Вже профільний комітет Європарламенту в закордонних справах підтримав Угоду і її внесено на розгляд Європарламенту 16 вересня,  а Верховна рада досі не отримала Угоду від президента. Це виглядає дуже дивно", - зауважив він.

Крім того, Григорій Немиря підкреслив, що комітет Верховної ради з питань європейської інтеграції, Європейський парламент, Рада ЄС та громадські активісти неодноразово зверталися до президента України з вимогою негайно внести Угоду до Ради для її ратифікації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: