У Держдумі пропонують перекрити постачання російського газу до Європи

Четвер, 11 вересня 2014, 13:33

Перший заступник голови комітету Держдуми з промисловості Володимир Гутенев запропонував главі "Газпрому" Олексію Міллеру обговорити доцільність обмеження або припинення постачання палива за українським маршрутом країнам, поміченим у реверсі.

Про це йдеться у депутатському запиті, направленому газовому монополісту, пише газета "Известия".

Крім цього, депутат просить Міллера повідомити, чи є реверсні поставки російського газу країнами ЄС Україні законними. Він хоче отримати інформацію про технологічну можливість реверсних поставок російського газу в Україну та їхню відповідність умовам чинних контрактів "Газпрому" із країнами ЄС.

"Час можливого обмеження або припинення поставок "Газпрому" доцільно використовувати для проведення планових профілактичних і ремонтних робіт на українському напрямку", - говорить Гутенев.

"Якщо газ європейцям потрібен, вони як споживачі не можуть диктувати, як вони хочуть його отримувати. Думаю, що пропоновані заходи зможуть серйозно мотивувати європейських партнерів до реалізації проекту "Південний потік", - резюмує Володимир Гутенев.

Нагадаємо, що в середу Польща заявила про скорочення поставок російського газу на 45%. Сьогодні Німеччина повідомила про ті ж проблеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.