Баварія хоче повернутися до перевірок паспортів на кордоні з Австрією

Середа, 17 вересня 2014, 09:50

Правляча партія Баварії Християнсько-соціальний союз (ХСС) запропонувала ввести перевірки паспортів на кордоні з Австрією через стурбованість зростанням кількості біженців.

Про це йдеться у спеціальному документі "Програма негайного плану дій з 7 пунктів", розробленому партією, пише EuroActiv, посилаючись на його текст.

У програмі ХСС звинувачує Італію в тому, що вона дозволяє мігрантам "безперешкодно потрапляти до ФРН та Баварії, зокрема, через Австрію", що є грубим порушенням європейського міграційного законодавства.

"Чинних положень європейського законодавства слід чітко дотримуватись. У разі, якщо вони порушуватимуться, додаткові перевірки на кордонах мають бути введені у рамках Шенгенської угоди", - йдеться у програмі.

Раніше прем'єр-міністр Баварії та голова ХСС Хорст Зеехофер закликав до введення контролю на південному кордоні Німеччини через проблему біженців.

Проте "тимчасове відновлення контролю на кордонах є останнім заходом, до якого можна вдатися, та дуже жорсткою запобіжною мірою, яку можна вжити лише у крайньому випадку", вважає речник Міністерства внутрішніх справ Баварії.

Варто зазначити, що згідно з німецьким законодавством, землі не мають повноважень на введення таких перевірок. Ці рішення ухвалюються на федеральному рівні, після проведення консультацій з країнами-членами ЄС та Єврокомісією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: