МЕДВЕДЄВ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО ВВЕДЕННЯ МИТА НА УКРАЇНСЬКІ ТОВАРИ

Оновлено
П'ятниця, 19 вересня 2014, 11:41

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав закон про введення мита на українські товари. Поки що мито діяти не буде.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Хочу вас проінформувати про те, що сьогодні я підписав постанову, згідно з якою вводиться ввізне мито на українські товари, тобто режим найбільшого сприяння торгівлі. Йдеться про продовольчі товари, продукцію легкої та обробної промисловості та інші товари", - заявив Медведєв на інвестиційному форумі в Сочі.

Проте російський прем'єр уточнив, що "ці мита буде введено в дію, якщо Україна все ж таки почне застосовувати економічні положення Угоди про асоціацію з ЄС раніше терміну, про який ішлося раніше, тобто почне юридичну імплементацію або практичне застосування цих положень".

"Ми готові погодитися з тимчасовим відтермінуванням діі Угоди про асоціацію Україна-ЄС, але ми не погодимося з достроковою дією окремих положень цього документа", - додав він.

Голова російського уряду наголосив на тому, що ці заходи приймаються лише з метою захисту вітчизняного виробника.

Нагадаємо, що міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв попередив про підготовку Росією до введення мит на українські товари одразу після того, як Угода про асоціацію Україна-ЄС була ратифікована.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.