Німецький "Spiegel" підтвердив слова Путіна про "взяття Києва за два тижні"

Вівторок, 2 вересня 2014, 09:57

Президент РФ Володимир Путін заявив голові Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу про можливість взяття столиці України за два тижні. "Якщо б я захотів, то зміг би взяти Київ за два тижні", - сказав Путін у телефонній розмові з Баррозу 29 серпня напередодні саміту ЄС.

Інформацію про це оприлюднила італійська газета La Repubblica. У понеділок, 1 вересня, дипломат у Брюсселі підтвердив німецькому виданню Spiegel Online, що Баррозу дійсно розповів про даному розмові з Путіним учасникам саміту.

Як уточнює Spiegel Online, глава Єврокомісії хотів вимагати від президента РФ роз'яснень з приводу солдатів, які перетнули кордон України.

ЄвроПравда писала, що на це Путін відповів, що "набагато важливіше те, що якщо б я захотів, то зміг би взяти Київ за два тижні".

У відповідь прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон попередив про небезпеку політики умиротворення по відношенню до Путіна і закликав не повторювати помилку, допущену у відношенні гітлерівської Німеччини в 1938 році.

В свою чергу, під час засідання Ангела Меркель сказала, що Путін нехтує всіма дипломатичними домовленостями і "йде на ескалацію військового конфлікту", пише La Repubblica.

Про реакцію Баррозу та інших лідерів ЄС на цю заяву видання не повідомляє.

Як відомо, в 2008 році під час саміту НАТО Путін в Бухаресті вже шокував європейців, заявивши, що не вважає Україну повноцінною державою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: