ЄК бажає провести переговори з РФ та Україною щодо газу в середині вересня

Вівторок, 2 вересня 2014, 13:14

Тристоронні переговори Росія-Україна-ЄС по газу можуть відбутися в середині вересня, йдеться в повідомленні прес-служби єврокомісара ЄС з енергетики Гюнтера Еттінгера.

Про це передає Інтерфакс.

За словами єврокомісара, які наводяться в повідомленні, для початку 4 вересня експерти Росії і Єврокомісії проведуть робочу зустріч за підсумками двосторонніх переговорів між Еттінгером і міністром енергетики РФ Олександром Новаком.

Ці технічні зустрічі націлені на подальший аналіз даних щодо безпеки поставок газу наступної зими.

"8 вересня відбудеться моя зустріч з міністром енергетики України Юрієм Проданом в Баку (Азербайджан). Після цієї зустрічі ми будемо домовлятися про дату і місце наступних тристоронніх переговорів. Вони можуть відбутися в середині вересня", - заявив єврокомісар.

Як писала ЄвроПравда, раніше Новак заявив, що Росія та Україна погодили дату тристоронньої зустрічі на 6 вересня, але поки не погодили її з Єврокомісією.

"6 вересня - чекаємо відповіді від Єврокомісії. Нам з Проданом зручно. Все залежить, які плани у Єврокомісії. Ми з українською стороною цю дату погодили ще в Мінську", - сказав російський міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: