Україна може отримати військово-технічну допомогу від конкретних країн ЄС - Клімкін

Вівторок, 2 вересня 2014, 14:05

Україна проводить переговори з окремими країнами Європейського союзу щодо військово-технічної допомоги, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Про це передає Інтерфакс.

"Ми проводимо інтенсивні консультації з нашими друзями і партнерами, і такі рішення можуть бути імплементовані в двосторонньому форматі", - сказав міністр на брифінгу у вівторок у Києві.

За його словами, військово-технічне співробітництво з країнами Євросоюзу здійснюється переважно на двосторонній основі.

"Це компетенція не так ЄС, як у рамках двосторонніх форматів. Для нас критично важливо, щоб країни ЄС, і не лише ЄС, допомагали нам у розбудові спроможності наших Збройних сил і загалом сектора безпеки, в захисті України", - наголосив міністр.

Він також поінформував, що українська сторона працює над якісним посиленням сумісності українських Збройних сил з силами НАТО, й українське питання буде одним із головних на майбутньому саміті Альянсу, що відбудеться у Великобританії.

"Північноатлантичний альянс нині чітко розуміє виклики, які перед ним постали у зв'язку з актами агресії Російської Федерації проти України, і шукає відповіді на ці виклики як самостійно з позиції найбільш ефективного захисту своїх членів, так і з позиції допомоги своїм друзям-партнерам, а головне - Україні", - наголосив Клімкін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: