Німецький міністр оборони скептично оцінила план "мирного врегулювання" Путіна

Четвер, 4 вересня 2014, 12:18

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Лайен скептично оцінила представлений вчора президентом Росії Володимиром Путіним план мирного врегулювання ситуації на Донбасі та закликала дочекатися реальних кроків з боку росіян.

Про це міністр сказала в інтерв'ю німецькому каналу ZDF перед від'їздом на саміт НАТО, передає УНІАН.

"Я би хотіла, аби план з семи пунктів був сигналом надії... (однак) у минулому Путін так часто щось говорив, а потім робив навпаки, що зараз я би хотіла зачекати та побачити, чи після слів будуть вчинки", - сказала вона.

Міністр також відзначила, що німецький уряд не планує змінювати свою раніше озвучену позицію та поставляти зброю в Україну, пояснивши це тим, що конфлікт на Донбасі можна вирішити лише дипломатичним шляхом.

"Німецький уряд виключив можливість поставок зброї Україні та це надалі актуально, оскільки цього конфлікту не можна вирішити за допомогою військових методів", - сказала вона.

Міністр зазначила, що введені Заходом санкції "сильно вдарили по Росії" та водночас додала, що необхідно підтримувати діалог з російською владою для вирішення кризи на Донбасі "за столом переговорів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: