Порошенко повідомив світовим лідерам, що в п’ятницю можливе припинення вогню

Четвер, 4 вересня 2014, 16:15

Президент Петро Порошенко погодив з лідерами США, Німеччини, Франції, Великої Британії та Італії, що п’ятниця 5 вересня стане ключовим днем щодо вибору між мирним планом та "іншим варіантом", який Порошенко називає "рішучою деескалацією".

Про це глава держави заявив під час підходу до преси в Ньюпорті (Уельс, Велика Британія), де 4-5 вересня проходить саміт НАТО.

За його словами, предметом обговорення був певний проект рішення, яке має бути ухвалено на рівні "тристоронньої контактної групи" за участю представників незаконних збройних формувань.

"В п’ятницю о 14.00 має відбутися засідання тристоронньої контактної групи, на якому має бути підписано документ, який передбачає етапність запровадження мирного плану. І першим його елементом буде припинення вогню", - заявив Порошенко.

"Якщо зустріч буде підтверджено, якщо вона відбудеться, я дам доручення керівництву генерального штабу про двостороннє припинення вогню, і ми сподіваємося, що імплементація мирного плану буде започаткована вже завтра (5 вересня. - ЄвроПравда)", - пообіцяв він.

Президент наголосив, що з лідерами провідних країн НАТО було погоджено, що в разі зриву переговорів може бути запущений інший варіант, назвавши його "рішучими діями"

"Якщо цього не відбудеться, то (імовірність) наших рішучих дій щодо деескалації конфлікту є дуже високою. Але ми прагнемо миру", - додав президент.

Інші деталі плану, який може бути ухвалено в п’ятницю, президент не повідомив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.