Російська заборона не нашкодила іспанським фермерам

Четвер, 4 вересня 2014, 17:19

Аграрії Іспанії внаслідок російського ембарго на овочі та фрукти отримують компенсацію від ЄС та шукають нові ринки збуту.

Про це передає Deutche Welle.

"Найперше ЄС виділив компенсації виробникам персиків і нектаринів", - повідомив співробітник Мінсільгоспу Іспанії Хав'єр Арриета.

За його даними, вони становили майже третину всієї плодоовочевої продукції, яку Іспанія поставляла Росії до введення заборони.

Зокрема, компенсацію у 26,9 євро за 100 кг отримують ті виробники, чиї фрукти передаються на благодійні цілі - для безкоштовної роздачі незаможним.

Якщо ж персики і нектарини йдуть на компост або знищуються, то виробники отримують 5,26 євро за 100 кг.

Одночасно і з боку організацій експортерів, і уряду робляться спроби знайти нові ринки збуту. Одним з таких ринків може стати Південно-Східна Азія: вже розпочато постачання фруктів літаками до Малайзії.

Обидва співрозмовники DW зійшлися на думці, що в результаті втрати від російського ембарго виявилися незначними, враховуючи і компенсації ЄС, і відносно невеликий обсяг поставок в Росію - на суму всього 337 млн євро в рік.

Іспанські аграрії зазначають, що "деякі іспанські експортери не були особливо засмучені забороною", оскільки вважали свої поставки в Росію справою ненадійною - у них виникали проблеми з російськими партнерами, зокрема через несвоєчасну оплату росіянами придбаної продукції", пише Deutche Welle.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: