ЗМІ: Нові санкції ЄС проти Росії вдарять по "Роснефти" та "Газпромнефти"

П'ятниця, 5 вересня 2014, 10:00

ЄС може заборонити контрольованим державою російським нафтовим компаніям залучати кошти на європейських ринках капіталу.

Про це пише Financial Times.

Це стане істотним розширенням блоку економічних санкцій, які вдарять по найбільшим в країні енергетичним компаніям, включно з "Роснефтью", пише видання.

Заборона, що міститься в схвалених Європейською комісією пропозиціях, також застосовуватиметься російських оборонних компаній.

Згідно з документами, санкції стосуватимуться тільки державних компаній з активами понад 1 трлн руб. ($27 млрд), які "отримують більше половини своїх доходів від продажу або транспортування нафти або нафтопродуктів".

Під ці критерії потрапляє "Роснефть", а також "Газпромнефть" -  нафтова дочірня компанія газового гіганта "Газпром". Також під санкції потрапить "Транснефть" – найбільша в світі нафтопровідна компанія, пише видання.

Інші російські нафтові групи, такі як "ЛУКОЙЛ" і "Сургутнефтегаз", швидше за все, під санкції не потраплять, оскільки перебувають у приватній власності. 

Нагадаємо, Financial Times отримала у власне розпорядження декілька сторінок документу Єврокомісії, що стосуються нових санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: