США планують відмовитися від російських ракетних двигунів

Середа, 1 жовтня 2014, 09:05

Командування ВПС США планує представити у листопаді план рекомендацій щодо зменшення залежності країни від російських ракетних двигунів для запуску важливих американських військових і розвідувальних супутників.

Про це в інтерв'ю Reuters повідомила високопоставлений генерал ВПС Еллен Павліковскі.

Американські ВПС розглядають різні варіанти - від пошуку нових двигунів для ракет до формування нової стратегії закупівель.

Павліковскі зазначила, що американські виробники зброї радіють можливості долучитися до роботи в рамках нової програми.

"Ми отримали багато відгуків від компаній. Минулого тижня провели у Лос-Анджелесі 19 зустрічей щодо обговорення нової програми", - повідомила вона.

Павліковскі додала, що "зниження собівартості двигунів допоможе американським постачальникам конкурувати з виробниками з Росії, Франції та всього світу".

Приватна компанія Space Exploration Technologies, або SpaceX, наприклад, вже знаходиться в процесі сертифікації своєї ракети Falcon 9 для запусків американських супутників, що може стати іншим варіантом зменшення залежності США від російських двигунів.

Еллен Павліковскі повідомила, що ВПС виділили $63 млн і призначили 137 експертів для сертифікації ракети SpaceX, яка повинна завершитися в грудні. Це дозволить компанії взяти участь в конкурсі на перший з семи запусків, які проходитимуть на конкурентній основі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: