Європа використовуватиме скраплений газ у разі зриву поставок з Росії

Середа, 1 жовтня 2014, 09:41

Великі невикористані потужності скрапленого природного газу (СПГ) можуть бути задіяні через конфлікт між Росією і Україною, який здатен стати причиною порушень у поставках палива в Європу цієї зими.

Про це повідомляє Українська енергетика з посиланням на групу європейських операторів СПГ-терміналів GLE (Gas LNG Europe).

Криза в Україні, яка є важливим транзитером російського газу до Європейського Союзу, викликала побоювання зриву поставок взимку. СПГ-оператори, які імпортують газ з-за кордону танкерами, кажуть, що вони можуть втрутитися в ситуацію, якщо будуть порушення з поставками.

"Якщо би були будь-які перебої в поставках російського газу в зимовий період - але це, як і раніше, спекуляції - то СПГ, безумовно, може сприяти вирішенню проблеми", сказав президент GLE Вім Грененджик.

Європа потенційно володіє достатніми потужністями імпорту СПГ для задоволення більш ніж третини своєї річної потреби, сказав він. 

На європейському узбережжі розташовано більше 20 терміналів СПГ, а ще 6 перебувають на стадії будівництва. 

"Можна припустити, що ми могли б постачати газ з терміналів СПГ наближених до тих ринків, які постраждали найбільше", сказав Грененджик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: