ЗМІ: у Китаї відмовляються кредитувати клієнтів з РФ через санкції Заходу

Понеділок, 13 жовтня 2014, 11:49

Китай відмовляється надавати кредити клієнтам з РФ через антиросійські санкції Заходу.

Про це пише Financial Times із посиланням на представників китайських банків.

"Якщо ви розраховуєте на те, що ми почнемо проводити всі ті операції, які європейські та американські банки вже проводити не можуть, то ви помиляєтесь", - заявив представник Банку Китаю у Москві.

"Ми хочемо розвивати бізнес у Росії, але ми також маємо враховувати і ризики", - додав він.

За даними видання, протягом останніх трьох місяців два китайських банки відмовилися надавати кредити російським клієнтам, посилаючись на наказ керівництва держави не діяти всупереч політиці Вашингтона.

Представник Банку Китаю зазначає, що великі банки цієї країни мають стратегічні інтереси не лише в Росії, тому не можуть діяти в обхід санкцій, встановлених Європою та США.

У Росії сподіваються на покращення ситуації з кредитуванням з боку китайських партнерів.

"Я вірю в те, що незабаром ми побачимо підвищення активності з боку китайських банків, проте їм потрібен час для того, щоб краще познайомитися з Росією", - сказав представник російського ВТБ.

За даними видання, китайський центробанк ретельно відстежує грошові перекази до російських компаній, аби переконатися, що компанії, які підпали під санкції, не отримують фінансування.

Раніше російські ЗМІ повідомляли про те, що у вересні деякі китайські приватні банки відмовлялися перераховувати гроші російським клієнтам через офшорні рахунки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.