Заборони РФ можуть прискорити введення в дію ЗВТ з ЄС - Пятницький

Вівторок, 14 жовтня 2014, 14:43

Заборони, введені російськими контролюючими органами щодо поставок українських продуктів харчування, можуть прискорити введення в дію зони вільної торгівлі України та ЄС.

Про це кореспонденту ЄвроПравди заявив в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій Пятницький.

"Умовою перенесення набрання чинності економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС були зобов'язання Росії залишити у силі режим вільної торгівлі та не використовувати заборонених нетарифних заходів захисту. Однак існує, хоча і невелика, вірогідність, що РФ не дотримається слова, а тому нам треба бути готовими до того, що режим ЗВТ з ЄС почне роботу не з початку 2016 року, а раніше", - пояснив він.

На уточнююче питання кореспондента ЄвроПравди Валерій Пятницкий заявив, що причиною дострокового введення в дію економічної частини Угоди стане ухвалення російським урядом постанови про підвищення митних ставок на українські товари.

Разом з тим він не виключає, що достроковий початок дії режиму вільної торгівлі з ЄС може стати відповіддю на численні заборони поставок українських товарів, прийняті російськими контролюючими органами. "Я не виключаю і такого розвитку подій", - заявив Пятницький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.