Чотири румунських судна порушують режим окупованої території Криму

Середа, 15 жовтня 2014, 13:57

Чотири румунських кораблі постійно порушують режим окупованої території Криму.

Про це заявляє "Майдан закордонних справ".

За даними моніторингової групи Криму "Майдану закордонних справ" та BlackSeaNews 1-8 жовтня 2014 року в порту анексованого Російською Федерацією кримського міста Феодосія знаходився під погрузкою румунський сухогруз ADNAN H компанії Johar Shipping (Constanta, Romania).

Раніше це судно вже двічі з моменту прийняття резолюції генеральної асамблеї ООН 68/262 "Територіальна цілісність України" заходило до окупованого Криму. І це незважаючи на те, що Румунія – країна оператора судна, Того – країна прапору судна, Маршалові острови – країна реєстрації судовласника – голосували за цю резолюцію ООН.

Крім ADNAN H до Криму заходили румунські судна ANDA, SHERIN та NARGYS H (всі належать компанії Johar Shipping), зневажаючи міжнародне право.

Вказуються також точні дані про час, місце та тривалість перебування кораблів у Криму, а також всі юридичні та правові документи, в яких вказано, про які саме порушення йдеться та які наслідки чекають на судновласників та їхні кораблі.

Таким чином, Румунія посідає третє місце за кількістю кораблів у чорному списку порушників правового режиму тимчасово окупованого Криму. На другому місці знаходиться Туреччина, на першому - Російська Федерація.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.