Польща представила Україні пропозиції щодо продажу зброї - генерал

Середа, 15 жовтня 2014, 16:10

Польща запропонувала Україні продаж своєї військової техніки, обладнання та зимового екіпірування для військовослужбовців й очікує відповіді на свої пропозиції.

Про це заявив польський генерал, колишній заступник міністра оборони Вальдемар Скшипчак в коментарі УНІАН під час Baltic Business Forum.

"Зараз українці все знають, що ми можемо запропонувати. Тепер все залежить від того, коли Україна зробить наступний крок, а саме - запитає, коли конкретне обладнання може бути поставлене", - сказав Скшипчак.

Польський генерал у відставці повідомив, що польські виробники озброєння можуть поставити українцям стрілецьку зброю, амуніцію, бронежилети, каски, дрони, тепловізори та інше обладнання.

"Є лише одна умова - українці повинні ухвалити рішення, що вони хочуть, бо потім виявиться, що знову будуть сидіти в окопах у капцях та футболках", - сказав він.

Заступник керівника холдингу Polska Grupa Zbrojeniowa, котрий об'єднує усі компанії оборонного комплексу, Міхал Світальський відмовився коментувати, чи зверталась українська сторона до польських партнерів щодо закупівлі військового обладнання.

Представники польської влади неодноразово повторювали, що Польща може продати Україні зброю, якщо вона звернеться з таким проханням до її виробників, зазначаючи, що Євросоюз не встановлював жодної заборони на такі поставки. Президент Польщі Коморовський був готовий надати згоду на постачання зброї в Україну під час самміту НАТО в Уельсі, але Порошенко тоді так і не звернувся до нього з відповідним проханням.

Нагадаємо, що новопризначений прем'єр-міністр Польщі Ева Копач не висловлювала підтримку ініціативи можливих поставок польської зброї до України. Коментуючи це питання, вона зазначала, що підходить до нього перш за все як жінка. Копач неодноразово наголошувала на необхідності забезпечити безпеку в першу чергу власної країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.