Зустріч з Путіним в Мілані є успіхом, але вона не дозволить вирішити конфлікт - Дещиця

Середа, 15 жовтня 2014, 18:36

Переговори президентів Росії та України, які відбудуться в Мілані в п’ятницю, не здатні призвести до завершення кризи на Донбасі, однак їхнє проведення є важливим.

Таку заяву зробив колишній виконуючий обов’язки міністра закордонних справ, новопризначений посол України в Польщі Андрій Дещиця в прямому ефірі Громадського телебачення.

"Хочеться бути оптимістом, але я думаю, що це будуть непрості переговори. В результаті однієї зустрічі не можна буде вирішити таке складне питання, як врегулювання на сході України", - заявив дипломат.

Дещиця наголосив, що попри це він вважає позитивом факт проведення переговорів глав держав.

"Успіхом є саме проведення такої зустрічі. Згода на неї означає, що Путін зрозумів: він опинився в ізоляції. Ще кілька місяців тому Росія не розглядала таку можливість", - стверджує колишній керівник МЗС.

"Березень, квітень, травень - це був час, коли російське керівництво взагалі не хотіло зустрічатися з керівництвом України. Тоді вони займалися неприхованою підтримкою "ДНР"-"ЛНР" або агресією з боку Росії. Те, що вони погодилися на переговори, стало результатом санкцій або тиску з боку Заходу", - зазначив він.

Як відомо, 17 жовтня у Мілані відбудеться зустріч Петра Порошенка та Володимира Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: