У Держдумі пропонують заборонити реекспорт російського газу до України

Четвер, 16 жовтня 2014, 10:00

Перший заступник голови комітету Держдуми з промисловості Володимир Гутенєв пропонує законодавчо заборонити реекспорт російського газу до України.

Про це повідомляє ТАСС.

За словами Гутенєва, у даний час розробляється відповідний проект закону, який планується внести на розгляд нижньої палати парламенту до кінця поточної сесії.

Гутенєв також направив листа всім іншим депутатам Держдуми, в якому закликав своїх колег представити свої пропозиції до підготовки законодавчої ініціативи.

Зокрема, пропонується підготувати пропозиції щодо внесення поправок у закони "Про основи державного регулювання зовнішньоторговельної діяльності" та "Про експорт газу", а також інші акти у цій галузі, спрямовані на "недопущення шкоди економічним інтересам РФ".

"Вважаю за доцільне законодавчо встановити вимогу про включення до зовнішньоторговельних контрактів на експорт російського газу в іноземні держави умови про заборону реекспорту поставленого газу, якщо зарубіжний партнер (споживач експортної продукції) не виконує договірні умови про оплату мінімальної річної кількості газу за принципом "бери або плати", а також до країн, що мають фінансову заборгованість перед РФ", - повідомив депутат.

Головним боржником з оплати за постачання російського газу у даний час є Україна.

Нагадаємо, раніше у "Газпромі" висловили сумніви щодо законності реверсу газу з Європи в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.