Порошенко обговорив з Меркель результати газових переговорів

Четвер, 30 жовтня 2014, 15:45

Президент України Петро Порошенко та канцлер ФРН Ангела Меркель обговорили результати тристоронніх газових переговорів, що відбулися 29 жовтня у Брюсселі.

Про це йдеться на офіційному сайті президента країни.

Співрозмовники наголосили на необхідності досягнення умов для надійного постачання газу в Україну в зимовий період та забезпечення енергетичної безпеки Європи.

Порошенко поінформував Меркель про те, що у нього заплановані телефонні консультації з чинним президентом Європейської ради Германом ван Ромпеєм та Жаном-Клодом Юнкером, який розпочне виконувати обов’язки голови Європейської комісії з 1 листопада.

Також і Порошенко, і Меркель засудили намір проведення псевдовиборів у так званих "ДНР" та "ЛНР" 2 листопада, оскільки вони суперечать Мінському протоколу від 5 вересня. 

Ввечері 30 жовтня в Брюсселі очікується підписання пакету документів щодо постачання в Україну російського газу протягом зимового сезону 2014-2015 років.

Як раніше повідомляла "Єврпоейська правда", за результатами переговорів 29 жовтня сторонами було погоджено два ключових питання з трьох.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.