Україна та Данія підписали угоду про спрощення віз, додавши пільгові категорії

Понеділок, 10 листопада 2014, 15:07

Міністри закордонних справ України та Данії за підсумками переговорів у Києві підписали доповнення до угоди про спрощення візового режиму.

Про це повідомив глава українського МЗС Павло Клімкін на спільному брифінгу в Києві зі своїм датським колегою Мартіном Лідегором.

"Данія завжди була однією з рушійних сил нашої підтримки, у тому числі всередині Європейського Союзу. І те, що ми сьогодні підписали угоду про спрощення видачі віз – це ще один доказ такої підтримки", - сказав Клімкін.

"Угода, яку ми підписали сьогодні... зробить легшими подорожі данців до України і українців до Данії", - заявив Лідегор.

В міністерстві закордонних справ уточнили, що Данія, за умовами свого членства в ЄС має право на особливу візову політику. Через це аналогічна угода про візове спрощення, що була підписана влітку 2013 року між Україною та ЄС не поширювалася на датські консульства.

"Фактично, з Данією ми синхронізуємо візові правила із загальноєвропейськими. Набувають чинності ті спрощення, які діють при оформленні віз у консульствах всіх інших державах ЄС", - пояснив в коментарі Європейській правді речник МЗС Євген Перебийніс.

Підписана угода полегшує вимоги до документів, що мусять подаватися прохачами віз, та розширює категорії людей, які мають право на отримання річних або п’ятирічних багаторазових віз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.