Велика Британія готова до посилення санкцій проти РФ

Понеділок, 10 листопада 2014, 23:01

Прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Велика Британія не хоче нової холодної війни з Росією, але готова посилити санкції.

Як повідомляє Reuters, така жорстка позиція викликана тривалою дестабілізацією Росією конфлікту на сході України.

"Дії Росії щодо України становлять серйозну небезпеку для решти Європи", - зазначив Кемерон.

За словами британського прем'єр-міністра, якщо ситуація в Україні не зміниться, Велика Битанія готова збільшити тиск щодо Росії.

Накладення санкцій на Російську Федерацію, за його словами, "не лише є морально правильним", але також відповідає "національним та економічним інтересам Британії", цитує заяву прем'єра Dailymail.

"(Екс-президент СРСР) Михайло Горбачов днями сказав, що ми опинилися на межі нової холодної війни. Я не вважаю, що це невідворотно, і це точно не те, чого ми прагнемо. І найближчими вихідними я матиму нагоду сказати це президенту Путіну", - заявив Кемерон.

"Водночас я хочу чітко сказати: якщо Росія продовжуватиме йти тим шляхом, яким вона йде зараз, ми будемо збільшувати тиск на неї і в майбутньому відносини Росії з рештою світу будуть принципово іншими, аніж ті, які є зараз", - додав він.

Нагадаємо, проведення "виборів" на окупованих терористами територіях вже було названо представниками ЄС і США свідомим відходом від мінських домовленостей. Як результат - ЄС заявив про неможливість пом'якшення санкцій, накладених раніше на РФ.

Проте ключові лідери держав-членів ЄС досі неохоче обговорювали можливість посилення вже накладених санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: