Посол України при ЄС попереджує про нову операцію РФ та закликає до санкцій

П'ятниця, 14 листопада 2014, 11:16

Посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв попереджує країни-члени про нову військову операцію Росії в Україні та закликає ввести додаткові санкції.

Про це йдеться в його листі до посольств країн ЄС в Брюсселі, на текст якого посилається EUobserver.

Зокрема, за його словами, наміри Росії є досить зрозумілими з огляду на пересування військ та "антиукраїнську пропаганду".

Єлісєєв закликав Євросоюз здійснювати "дипломатичний тиск" на Москву, щоб повернутися до переговорів за посередництва ЄС та США у так званому женевському форматі.

Він також закликав ЄС запровадити "нову хвилю" превентивних санкцій, таких, як " чорні списки " російських чиновників, а також "посилити економічну ціну" для Росії за її дії.

Окрім того, посол звинуватив Москву в спробі підірвати політичний процес у Києві для того, щоб зробити Україну "failed state" (неспроможна держава. - Ред.), та закликав Європу надавати "технічну і фінансову підтримку" Україні в сферах судової та конституційної реформ.

Нагадаємо, раніше Єлісєєв передав зовнішньополітичній службі ЄС інформацію про посилення незаконної присутності в Україні російських регулярних військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.