Винищувачі та кораблі РФ без погодження наблизилися до узбережжя Балтії

оновлено
Понеділок, 17 листопада 2014, 16:35

Міністерство оборони Литви повідомляє, що минулого тижня країни Балтії зафіксували три інциденти, пов'язаних з діями військово-морського флоту та повітряних сил Росії.

В той же час 17 листопада патрульний літак F-16 збройних сил Латвії зафіксував неподалік від кордонів Латвії російський військовий літак Су-27.

Перед тим російський літак був зафіксований неподалік від Литви у суботу, 15 листопада. НАТО довелося розбиратися з російськими літаками, повідомляє литовський сайт Delfi.

"15 листопада були розпізнані два російські винищувачі З-27, які без узгодженого плану летіли над нейтральними водами Балтійського моря біля берегів Естонії. Також був розпізнаний військово-транспортний літак ІЛ-76, що летів над нейтральними водами у напрямку Калінінграду за узгодженим планом, підтримуючи зв'язок з оператором польотів. Російські військові літаки розпізнали і супроводжували німецькі винищувачі, чергують на авіабазі Амарі (Естонія)", - цитує сайт Міноборони Литви.

Два інциденти були зафіксовані в минулу середу. Один з них пов'язаний із російським військово-морським флотом.

"Після того, як було отримано повідомлення про помічені у виключній економічній зоні Литви, на відстані 37 морських миль на південний схід від берегів Литви, двох судів Балтійського флоту ВМФ Росії - малого ракетного корабля Passant і корвета нового класу "Стерегущий", в особливу економічну зону для спостереження за суднами був направлений корабель Литовського військово-морського флоту P12 Dzūkas. Перешкоди для судноплавства не зафіксовано", - повідомляє Міноборони Литви.

Як повідомляла ЄвроПравда, минулого тижня російський транспортний літак "Ільюшин", який летів над нейтральними водами біля кордонів країн Балтії без узгодженого плану польотів, був супроводжений голландськими винищувачами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: