НАТО здатен захистити країни Балтії – генсек альянсу

Середа, 19 листопада 2014, 17:57

Якщо агресію Росії не спинять в Україні і вона перекинеться на країни Балтії, в НАТО впевнені у здатності альянсу захистити всіх своїх членів.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю виданню Delfi.lt напередодні свого візиту до Литви.

"Литва та інші країни Балтії – члени НАТО. Організація налаштована рішуче. НАТО - сильний альянс, здатний захистити своїх членів від будь-яких загроз", - зазначив він.

Крім того, за словами Столтенберга, у відповідь на збільшення активності російських військових літаків і кораблів в регіоні НАТО збільшив свою присутність на Балтиці.

"Наприклад, ми посилили місію повітряної поліції в країнах Балтії. Зараз літаків у п'ять разів більше, ніж рік тому. Ми збережемо нашу присутність в регіоні стільки, скільки буде треба", - сказав він.

За його словами, Росія ламає засновану на правилах систему, яка багато років складала основу європейської безпеки. Тому НАТО продовжує закликати Росію поважати міжнародне право та територіальну цілісність України.

Нагадаємо, Єнс Столтенберг поклав відповідальність за порушення режиму припинення вогню на Донбасі на президента РФ Володимира Путіна і сказав, що путінські бомбардувальники загрожують цивільній авіації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: