Німецьку партію підозрюють у фінансуванні Кремлем. Вона все заперечує

Понеділок, 24 листопада 2014, 17:59

Російська влада запропонувала фінансування німецькій партії євроскептиків "Альтернатива для Німеччини".

Такі дії стали частиною зусиль Кремля, який протягом останніх декількох місяців створює мережу правих популістів в Західній Європі, пише німецьке видання Bild.

Відповідна стратегія, згідно з інформацією Bild, прописана експертами "Центру стратегічних комунікацій" в документі під назвою "Путін - новий лідер міжнародного консерватизму".

Зокрема, як зазначає видання з посиланням на джерела в російських спецслужбах, у Німеччині "партнером" Москви повинна стати партія "Альтернатива для Німеччини".

Особливо близьким до РФ є один з лідерів партії Александр Гауланд, який був в суботу ключовим доповідачем на конференції кремлівських пропагандистів та правих популістів в Берліні, пише німецьке видання.

Іншим спеціальним гостем конференції став  глава ВАТ "РЖД" і один із найближчих соратників Володимира Путіна Володимир Якунін, який перебуває під санкціями США.

Водночас у самій партії заперечують цю інформацію, пише Deutsche Welle.

"Ми не підтримуємо жодних контактів з політичними партіями, організаціями або кредитними інститутами в Росії і не маємо наміру такі контакти налагоджувати", - заявив у понеділок, 24 листопада, представник партії Крістіан Лют.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський "Перший чесько-російський банк" видав ультраправій французькій партії Національний фронт кредит у 9 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: