В Росії хочуть перезапуску діалогу ЄС-РФ

Середа, 26 листопада 2014, 09:04

Міністерство економічного розвитку РФ направило листа до Європейської комісії з пропозицією про запуск нового діалогу між Євразійським економічним союзом (ЄАЕС) і Євросоюзом з економіки та бізнес-партнерства.

Про це повідомив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, повідомляє агенція РІА "Новости".

"Ми повинні шукати інтеграційне майбутнє Євразійського економічного союзу і Євросоюзу. Ось зараз сформувалася нова комісія Європейського співтовариства, і ми розраховуємо на активізацію нашого діалогу, ми сформулювали для наших європейських партнерів бачення порядку, яке перед нами є. Я направив відповідного листа до Європейської комісії", - повідомив міністр.

За словами Улюкаєва, необхідно також знайти рішення проблем в Україні як у політичному, так і в економічному контексті - у плані забезпечення торговельних відносин і платоспроможності України.

"Ми максимально відкриті до максимально можливого ступеня кооперації (з Євросоюзом), ми не віримо у протекціонізм... Ми не будемо відступати від цього руху, ми хочемо створити загальні умови технічного регулювання, прийнятні для російських і європейських виробників, щоб була опція, санітарного та фітосанітарного контролю, митного адміністрування... Ми за те, щоб знижувати тарифний захист бізнесу", - сказав міністр.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається відмовлятися від співпраці з ЄС, але колишніх стосунків уже не буде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.