Звіт Ради Європи щодо розстрілу Небесної сотні буде готовий на початку року

Четвер, 27 листопада 2014, 19:13

Міжнародна дорадча група (МДГ), яка є спеціальним органом Ради Європи та уповноважена контролювати розслідування подій на Майдані та розстрілу на Інститутській, завершила візит до України та готує звіт про свою роботу.

Про це йдеться в заяві МДГ, оприлюдненій на сайті Ради Європи.

Представники даного органу стверджують, що отримали від більшості українських органів влади відповіді та пояснення щодо ситуації з розслідуванням побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 року та розстрілу "небесної сотні" в лютому 2014 року.

"В середині листопада група здійснила дводенний візит до Києва для обговорення відповідей, отриманих від Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки", - зазначено в повідомленні.

Подальші детальні запитання у письмовій формі були нещодавно надіслані ключовим відомствам. Не виключено, що наступного місяця відбудеться ще один короткий візит до Києва.

"Завдання МДГ... є ухвалення звіту на початку 2015 року. Згідно з чинним мандатом, МДГ надасть звіт Генеральному секретареві Ради Європи та органам державної влади України", - зазначили в Раді Європи.

Звертає на себе увагу той факт, що МДГ не планує публікацію звіту, і оприлюднить лише дату його передачі  оприлюднивши дату його подання до відповідних органів.

За усталеною практикою, документ буде оприлюднений лише у разі, якщо всі сторони дадуть згоду на його публікацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.