Дипломати всього світу згадують початок Майдану

Неділя, 30 листопада 2014, 10:48

Дипломати з усього світу згадують силовий розгін мирного протесту на майдані Незалежності у Києві в ніч на 30 листопада 2013 року.

Свої фото та спогади вони розміщують на сторінках у соціальній мережі Twitter.

Зокрема, посол Канади в Україні Роман Ващук розмістив фото з "Ночі пам´яті", яка проходила на Майдані Незалежності на згадку про події минулорічної давності.

"За сценою Євромайдану, ніч пам´яті на згадку про напад на студентів 30 листопада 2013 року, що став переломним моментом під час протестів минулого року", - написав дипломат.

Посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат , зі свого боку, розмістив повідомлення, яке він написав після силового розгону мирного протесту.

"Події тієї ночі мобілізували через 2 дні 500 тисяч протестуючих", - зауважив він.

Заступник посла Литви в Україні Маріус Януконіс також розмістив фото з "Ночі пам´яті" на Майдані та навів слова посла Литви в Україні Пятраса Вайтєкунаса.

"Ми віримо в Україну, і Литва завжди надасть усю необхідну підтримку", - сказав посол Литви українцям, які зібралися для того, щоб згадати події минулорічної давності.

Варто зазначити, що саме Януконіса в часи Майдану викликали в МЗС для "пояснень" через жорсткі заяви литовських політиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.