Берлусконі закликали оцінити сприяння однопартійця "виборам" на Донбасі

Вівторок, 4 листопада 2014, 14:54

Посол України в Італії Євген Перелигін звернувся з листом до голови партії "Вперед, Італія" Сільвіо Берлусконі з проханням дати оцінку участі членів його партії в незаконних виборах 2 листопада на Донбасі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Звертаюся до вас, шановний пан Берлусконі, з проханням підтвердити позицію вашої партії щодо непорушності кордонів у Європі і територіальної цілісності України, а також відмежуватися від будь-яких заяв і оцінок згаданих псевдоспостерігачів, як від таких, які не відображають офіційну позицію партії, яку ви очолюєте, так і вашої країни", - йдеться в листі.

Посол нагадав, що жодна міжнародна організація і жодна демократична держава світу не визнала це псевдоволевиявлення.

"Своїм приїздом в Донецьку і Луганську області ці самопроголошені спостерігачі порушили законодавство України, яке передбачає для них відповідні правові наслідки", - повідомив дипломат.

Він додав, що Україна розглядає ці псевдовибори як такі, що проведені всупереч встановленому Конституцією і законами України порядку виборів органів влади, і містять ознаки дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС закликають звернутися з протестами до урядів країн Європи, які представляють так звані спостерігачі на псевдовиборах на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: