Українці в жовтні почали менше просити про притулок у Польщі

Середа, 5 листопада 2014, 12:40

Кількість громадян України, котрі попросили притулку у Польщі, у жовтні цього року зменшилась до 220 осіб після того, як місяцем раніше досягла максимального в поточному році показника - понад 300 заявок.

Такими є дані польської адміністрації з питань іноземців, повідомляє УНІАН.

Загалом за перші десять місяців поточного року притулку в Польщі попросили близько 1900 громадян України, що утричі більше, ніж за попередні 10 років.

Кількість заявок про надання притулку у Польщі, котра входить до Євросоюзу та НАТО, від українців зростала у цьому році з кожним місяцем, за винятком серпня, коли було зафіксоване перше невелике зменшення кількості заявок - до 250 з 275 у липні.

За даними UDSC, у більшості вже розглянутих справ громадянам України було відмовлено у наданні притулку (370 справ) або залишено без розгляду (270 справ), а дозвіл на перебування в рамках цієї процедури отримали 16 українців.

В адміністрації причиною відмов називають те, що українці могли знайти собі притулок в інших частинах України.

"Це так звана альтернатива втечі всередині країни. Якби, наприклад, у Гданську чи Щечіні діялося щось погане, але люди могли би переїхати та жити безпечно у Варшаві, то ніхто би у Німеччині не отримав притулку", - пояснила прес-секретар адміністрації з питань іноземців Ева Пєхота.

Раніше "Європейська правда" повідомляла, що за весь 2013 рік було подано лише 46 заяв від людей, що хотіли отримати статус біженця, тобто лише 11 на квартал. Сумарно за 11 попередніх років (з 2003 по 2013) за притулком до Варшави звернулося 663 українця.

Кількість українських пошукачів статусу біженця у Польщі зросла майже в 30 разів порівняно з 2013 роком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: