У ЄС обіцяють відповісти на закон Угорщини про "Південний потік"

Четвер, 6 листопада 2014, 15:05

Єврокомісія не виключає, що закон, ухвалений в Угорщині для прискорення будівництва газопроводу "Південний потік", порушує правила ЄС, та може вжити заходів у відповідь.

Про це повідомив директор з питань внутрішнього енергетичного ринку головного директорату "Енергетика" Єврокомісії Клаус-Дітер Боршардт на конференції з газової проблематики в Брюсселі, пише РІА "Новости".

Раніше угорські депутати схвалили пакет поправок, які дозволять здійснювати будівництво газопроводу компаніям, які не мають належної ліцензії. На думку експертів, даний закон орієнтований на угорсько-російську проектну компанію, яка має будувати угорську ділянку "Південного потоку" і контролюється російським "Газпромом".

"Вони сподіваються, що це не суперечить правилам (ЄС), зокрема щодо поділу (виробників і транспортерів газу в рамках Третього енергопакету)", - зазначив він.

"Ми не поділяємо цієї думки, ми вивчаємо ситуацію, і ми не посоромимося вжити необхідних заходів", - сказав Боршардт.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, угорський парламент у понеділок 3 листопада ухвалив закон, що відкриє шлях для будівництва "Південного потоку".

Водночас прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок знову заявив про свою підтримку побудови газопроводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.