Президент Туреччини порадив ЄС тримати свої думки при собі

Понеділок, 15 грудня 2014, 18:45

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розкритикував Європейський союз після того, як там піддали критиці масові арешти опозиційних журналістів у вихідні дні.

Про це повідомляє ВВС.

"ЄС повинен займатися своїми справами і тримати свої думки при собі," – сказав  Ердоган, заперечивши, що арешти є утисками свободи слова.

"Вони кричать про свободу преси, але це (арешти) не має нічого спільного з утисками свободи преси. Нас не обходить, що скаже ЄС. Незалежно від того, приймуть нас у ЄС чи ні, нас це не обходить. Будь ласка, тримайте свою мудрість при собі" - додав президент, якого цитує видання BGNNews. 

Нагадаємо, згідно з заявою глави дипломатії ЄС Фредеріки Могеріні і єврокомісара з політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганеса Гана , затримання керівників опозиційних медіа несумісні з принципом свободи ЗМІ. Такі дії, на їхню думку, йдуть врозріз з європейськими цінностями.

Крім того, повідомлялось, в неділю 14 грудня у Туреччині був заарештований Акрам Думанлі - головний редактор однієї з найбільших газет Zaman, опозиційної правлячому режиму Реджепа Тайіпа Ердогана. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: