Без виконання мінських угод про відміну санкцій не може бути мови - прем'єр Латвії

П'ятниця, 19 грудня 2014, 14:50

Про відміну санкцій проти Росії не може бути й мови до тих пір, поки вона не виконає мінських угод.

Про це заявила прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма, передає Delfi.lv.

"Думка країн-членів ЄС єдина - важливо, щоб був виконаний Мінський план перемир'я. Якщо він не буде виконаний, і прогресу в цьому питанні не буде, то про скасування санкцій не може бути й мови", - зазначила вона.

Страуюма також зауважила, що економіці жодної країни не йде на користь ситуація в Росії у зв'язку з драматичним падінням рубля.

"Зараз важка економічна ситуація і в Росії, і в Україні. Для світу, для Європи, в тому числі для Латвії, важливо, щоб жодна з країн не була "на колінах" - це вплинуло б на економіку всіх країн, включаючи Латвію", - підкреслила прем'єр.

"Радіти, що Росія стає економічно слабкою, немає підстав. З часом це відгукнеться... Але, зрозуміло, для ситуації в Україні повинно бути рішення, важко сказати, чи буде воно, і коли, індикації різні, але необхідно залишити шлях для переговорів", - сказала Страуюма.

Що ж до російського ембарго, то його вплив, за її словами, був незначним на латвійську економіку.

"Серйозно воно торкнулося лише окремих галузей, наприклад, молокопереробників, але драматичне падіння вартості рубля впливає на всіх експортерів до Росії, зазначила вона.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що санкції проти РФ діятимуть, поки не буде усунено їхні причини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: