Послом в Німеччині став Андрій Мельник, що займався в уряді євроінтеграцією

П'ятниця, 19 грудня 2014, 17:36

Європейська правда з’ясувала прізвище нового посла України у Німеччині, призначення якого анонсував у п’ятницю ввечері заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий.

Джерела Європравди в дипломатичних колах стверджують, що цю посаду обійме Андрій Мельник, який з 25 березня працює заступником міністра Кабінету міністрів і опікується європейською інтеграцією.

 

Зокрема, під його керівництвом було створено Урядовий офіс з питань євроінтеграції в складі секретаріату Кабміну.

Згодом новину про призначення Мельника підтвердив офіційний сайт президента.

Процедура погодження та призначення Мельника пройшла з блискавичною швидкістю, як для міжнародних відносин – протягом близько двох тижнів, свідчать джерела Європейської правди.

Для порівняння – для призначення Андрія Дещиці послом у Польщі президенту знадобилося більше трьох місяців, хоча агреман від поляків та німців було отримано однаково швидко.

Одним з приводів для поспіху із призначенням посла Німеччині стало те, що українсько-німецькі стосунки помітно "просідали" через відсутність першої особи у посольстві та некумоплектованість дипмісії в Німеччині.

Андрій Мельник вільно володіє німецькою мовою, протягом 4 років працював генконсулом у Гамбурзі.

У п'ятницю нового посла особисто представили міністру закордонних справ Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру, який зараз перебуває з візитом в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: