Сербський спікер: ми ніколи не введемо санкції проти Росії

Понеділок, 22 грудня 2014, 11:02

Сербія, незважаючи на стратегічне рішення приєднатися до Євросоюзу, не відмовиться від розвитку відносин з Росією і ніколи не введе проти неї санкції.

Про це заявила голова сербської Народної скупщини (парламенту) Майя Гойкович виступаючи в Москві перед депутатами Держдуми, повідомляє агенція РІА "Новости".

"Наше стратегічне рішення (про приєднання до Євросоюзу) не є і не буде перешкодою для подальшого розвитку братерських відносин з Росією", - зазначила вона.

"Сербія ніколи не введе санкції проти Росії, тому що санкції ніколи нікому не принесли нічого доброго і не можуть сприяти вирішенню будь-яких проблем", - додала Гойкович.

За її словами, у Сербії добре знають, що від санкцій завжди насамперед страждає простий народ.

"І ми знаємо, що для вирішення проблем необхідний діалог і тільки діалог", - сказала Майя Гойкович.

Нагадаємо, єврокомісар з питань політики сусідства та розширення Йоганес Ган під час свого візиту до Сербії заявив, що ця країна має ввести санкції щодо Росії, оскільки для членства в ЄС необхідно узгодити свою політику з країнами Євросоюзу.

В той же час прем'єр Сербії Александр Вучич заявив, що ніхто не може наказувати його країні, вводити чи не вводити санкції щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: