Німецький бізнес залишає Росію – ЗМІ

Понеділок, 29 грудня 2014, 10:21

Більше третини німецьких компаній, швидше за все, скасують інвестування в проекти на території Росії.

Про це пише The New York Times.

Видання посилається на дослідження Російсько-німецької торговельної палати про те, що більше третини німецьких компаній, які працюють у Росії, відмінять свої інвестиційні проекти. Проте повністю залишить російський ринок незначна кількість компаній.

41% німецьких компаній сповільнили своє інвестування в Росію, 36% компаній заявили, що скасують проекти до покращення умов, 28% мають намір звільнити російських співробітників.

І хоча раніше російський ринок вважався для німецьких компаній одним з найперспективніших і більше 6 тис. з них вели там бізнес, наразі спостерігається протилежна тенденція.

В якості прикладу видання наводить скасування угоди між німецьким концерном BASF і російським "Газпромом" про обмін активами.

Крім того, представництво Opel звільнило ряд працівників заводу в Санкт-Петербурзі, Volkswagen закрив завод у Калузі через поганий попит, компанія Fresenius скасувала створення спільного підприємства з російськими партнерами.

Санкції Заходу при цьому стали не єдиним фактором, що негативно впливає на російську економіку. Німецький бізнес почав спостерігати зростання ворожості у Росії до іноземних інвесторів ще до анексії Криму. В очах німецьких інвесторів бізнес-клімат в Росії продовжує погіршуватися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецькі автовиробники очікують на втрату прибутку в Росії, зокрема, до 2017 року втрати можуть досягти 15 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.