Молдовські соціалісти оскаржили результати виборів

Понеділок, 8 грудня 2014, 18:22

Партія соціалістів Молдови 8 грудня оскаржила в Конституційному суді результати парламентських виборів, що відбулися 30 листопада.

Соціалісти вказують на грубі порушення під час виборів та вимагають проведення повторного голосування, пише Newsmaker.

Ключовими порушеннями, зокрема, на думку партії, є обмеження права голосу громадян Молдови, що живуть в Росії, виключення з передвиборчої гонки партії Patria і збій в роботі електронного реєстру виборців, який соціалісти вважають невипадковим.

Зокрема, як зазначається, влада Молдови, відкривши в Росії всього п'ять виборчих дільниць, позбавили права вибору близько 700 тис. своїх громадян, які перебувають на заробітках у Росії.

Крім того, як наголошують соціалісти, порушуючи Конституцію та інші закони, влада позбавила можливості проголосувати понад 150 тис. громадян з паспортами радянського зразка.

Грубі порушення були допущені і в день виборів, вважають соціалісти, на думку яких збої в роботі електронного реєстру виборців, що почалися відразу після початку голосування, були невипадковими.

Окрім того, вони стверджують, що в день виборів були зафіксовані випадки "каруселей" (подвійного голосування), підкупу виборців, тиску з боку влади на підконтрольні їм структури, а також інші порушення, що не дозволяють вважати ці вибори законними, а результати достовірними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партія комуністів Республіки Молдова незадоволена результатами виборів і має намір оскаржити їх у Конституційному суді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: