Конфлікт в Україні все ще є небезпечним для Європи - Штайнмаєр

Четвер, 15 січня 2015, 08:48

Небезпеку, яку становить конфлікт на сході України для всієї Європи, ще не усунуто.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер-Штайнмаєр в інтерв'ю виданню Hannoversche Allgemeine Zeitung.

"Страшно те, що в чергове десяток мирних жителів втратили свої життя в результаті ракетної атаки. Це означає, що небезпека, яку становить цей конфлікт для всієї Європи, ще далека від того, щоб бути усунутою", - зазначив він.

"Тому ми будемо продовжувати робити все, що в наших силах, щоб переконатися, що конфлікт не перейде в масштабне військове протистояння. Все це складно, але альтернативи немає", - додав Штайнмаєр.

За його словами, переговори щодо вирішення конфлікту тривають складно.

"Проблема в тому, що ми одночасно говоримо про створення лінії припинення вогню, виведення важких озброєнь та іноземних бойовиків, доступ для гуманітарної допомоги та обмін полоненими", - зазначив глава МЗС Німеччини.

"Ми здатні вирішити конфлікт, тільки якщо будуть серйозні зусилля з обох сторін для постійного припинення вогню, що може прокласти шлях для політичного рішення. Усім повинно бути ясно, що не існує військового вирішення конфлікту", - наголосив Штайнмаєр.

Нагадаємо, на початку грудня Штайнмаєр висловив надію на послаблення конфлікту навколо України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.