Латвія і США проведуть спільні військові навчання

Вівторок, 20 січня 2015, 10:51

США і Латвія планують спільні військові навчання в 2015 і 2016 роках.

Про це повідомив на урочистій зустрічі 2-го кавалерійського полку американської армії на Адажській військовій базі командувач армією США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Ходжес, передає Delfi.lv.

"Сьогодні альянс сильніший, ніж будь-коли раніше, і американські військовослужбовці прибули сюди як солдати НАТО, щоб продемонструвати рішучість США забезпечити безпеку союзників", - сказав він.

"Після анексії Криму Росією минулого року солдати альянсу співпрацювали більш тісно, ніж раніше. І підтвердженням готовності наших солдатів зміцнювати це співробітництво є присутність у Латвії від минулого року, а зараз ми його розбудовуємо і зміцнюємо, плануючи спільні військові навчання в 2015 році", - додав Ходжес.

"Ми маємо намір зробити свій внесок у регіональну безпеку і реалізацію цілей НАТО, і присутність наших солдатів у Латвії є тому доказом. Її буде продовжено і в наступні роки", - наголосив генерал-лейтенант.

Як відомо, 2-й кавалерійський полк американської армії у складі 170 військовослужбовців, який прибув з Німеччини, перебуватиме в Латвії до кінця березня, коли його замінить 3-тя піхотна дивізія.

У Латвії розміщено також 50 одиниць військової техніки, в тому числі 17 бойових бронемашин Stryker.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: