У Британії хочуть ввести cтандартизовані пачки цигарок

Четвер, 22 січня 2015, 08:18

У Великій Британії мають намір розглянути законопроект, згідно з яким тютюнові вироби продаватимуть в cтандартизованих пачках.

Відповідний документ має намір внести прем'єр-міністр Девід Кемерон, пише The Telegraph.

У 2013 році Кемерон був проти цієї ініціативи, оскільки, на його думку, ефективність заходів боротьби з курінням не доведена.

Своєю чергою міністр охорони здоров'я Великої Британії Джейн Еллісон наполягла на перегляді законопроекту, який був підтриманий активістами.

У Британії пов'язані з курінням захворювання стали причиною смерті 100 тис. осіб у 2014 році.

Відзначимо, що раніше в Австралії набув чинності закон про стандартизацію упаковки сигарет. Згідно з документом, із сигаретної упаковки повинні бути видалені всі форми індивідуального маркування, включаючи товарні знаки, логотипи, колірні і графічні позначення.

На упаковці має бути назва марки, набрана єдиним шрифтом для всіх марок сигарет, що продаються на ринку. Вся упаковка повинна бути суцільного оливково-зеленого кольору, за винятком обов'язкових попереджень про шкоду куріння.

Через прийнятий закон низка країн, у тому числі Україна, висловили офіційний протест проти дій Австралії в рамках Світової організації торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: