ПАРЄ пропонують все ж покарати Росію – зареєстровано 29 поправок

Середа, 28 січня 2015, 13:08

Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи зареєстрували низку поправок до резолюції щодо Росії, які ставлять за мету змінити та посилити покарання, передбачені для РФ.

Реєстрація поправок проводилася до вечора вівторка, в середу їх текст роздали депутатам.

Як повідомляла Європейська правда, проект резолюції, затверджений моніторинговим комітетом, визнає Росію головним джерелом, що підживлює конфлікт в Україні, однак пропонує повернути росіянам право голосу та участі в керівних комітетах асамблеї мінімум на півроку.

Згідно з документом, в червні, при відкритті чергової сесії, "асамблея лишає за собою право" позбавити права голосу російську делегацію, або ж повністю позбавити її повноважень.

Депутати зареєстрували 29 поправок до даного проекту.

Вісім з них пропонують в різних формулювання вже зараз позбавити росіян права голосу та накласти інші обмеження на їх права в рамках асамблеї.

Одна з поправок, запропонована Іриною Геращенко за підтримки низки парламентаріїв з Естонії, України, Грузії та Чехії, пропонує визнати "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями. Щоправда, шанси на підтримку даної норми – не надто високі.

Росіяни, зі свого боку, намагаються пом’якшити  критику асамблеї у свій бік, зареєструвавши 11 поправок до різних статей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: