Відсоток мусульман в країнах ЄС - значно менший, ніж видається. Інфографіка

Четвер, 8 січня 2015, 19:57

Європейці значно переоцінюють відсоток мусульманського населення у своїх країнах.

Про це йдеться в інфографіці Pew Research, яку наводить журнал The Economist.

Видання після теракту у Парижі вирішило порівняти реальний відсоток мусульман в країнах Європи з тим, як його оцінюють європейці.

Так, зокрема, у Франції мусульманське населення становить 8%, в той час як, на думку французів, їх кількість відповідає 31%. Таку ж різницю зафіксовано також і в Бельгії, громадяни якої вважають, що серед них 29% мусульман, в той час як насправді - лише 6%.

Британці вважають, що мусульмани становлять 21% їхнього населення, в той час як статистика свідчить про 5%. Схожою є також ситуація в Італії (4% мусульман проти "уявних" 20%), Німеччині (6% проти 19%), Швеції (5 проти 17%) та Іспанії (2% проти 16%).

 натисніть на зображення для збільшення

Видання також наводить інфографіку Bertelsmann Stiftung, яка демонструє відсоток населення, яке вважає іслам не сумісним із західним світом.

Так, зокрема, найбільше серед європейців таку думку поділяють громадяни Іспанії - більше 60%. Цікаво, що Іспанія за цим показником випередила навіть Ізраіль, де такого погляду на іслам дотримуються близько 60%.

Далі йде Швейцарія, близько 59% мешканців якої вважають іслам несумісним із західним світом, Німеччина (більше 55% у східній частині та близько 50% у західній), Франція (55%), Швеція (50%), та Британія (більше 45%).

 натисніть на зображення для збільшення

Як відомо, 7 січня троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських. Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: