Меркель сподівається на мирне розв'язання кризи: побачимо, чи зможемо досягти прогресу

Вівторок, 10 лютого 2015, 09:28

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сподівається на мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це вона сказала під час візиту до Канади на спільній прес-конференції с прем’єр-міністром Стівеном Гарпером, повідомляє Deutsche Welle.

"Я сподіваюся, що нам вдасться розв’язати конфлікт дипломатичним шляхом. Побачимо, чи впродовж наступних днів ми зможемо досягнути прогресу", - сказала Меркель.

За її словами, якщо зустріч у "нормандському форматі" 11 лютого не дасть результатів, то "доведеться думати, як діяти далі".

Меркель знову заявила, що виступає проти постачання зброї Києву. На її думку, військовими методами проблему не вирішити.

Прем'єр-міністр Гарпер заявив, що він хотів би бачити з боку президента Росії таку ж прихильність до дипломатичного вирішення ситуації в Україні.

"На жаль, пан Путін відкинув дипломатичні засоби. Він, здається, рухається своїм планом військового насильства", - додав Гарпер.

Нагадаємо, раніше американська газета The Wall Street Journal повідомила, що Ангела Меркель дала Путіну час до середи, щоб узгодити "дорожню карту" для завершення бойових дій на сході України.

В іншому випадку Меркель пообіцяла Путіну подальші санкції проти російських компаній, що включатимуть, зокрема, заморожування активів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: