ЄК закликала країни-члени не підписувати угод з РФ щодо продовольства

Вівторок, 10 лютого 2015, 19:30

Єврокомісія закликає країни Євросоюзу не підписувати двосторонніх угод з Росією та повторює, що торгівля харчовими продуктами відновитися тільки з усіма країнами ЄС.

Про це повідомив голова Державної продовольчо-ветеринарної служби Литви Йонас Мілюс повідомляє Delfi.lt.

"Комісія закликала країни-члени не проводити двосторонні дискусії з питань торгівлі та не підписувати жодних двосторонніх угод. Комісія також зазначила, що якщо торгівлю і буде відновлено, то це буде зроблено на основі загальних сертифікатів Євросоюзу", - сказав BNS телефоном із Брюсселя.

Він стверджує, що представники ЄК на засіданні Робочої групи представників ветеринарних служб ЄС повторили, що не погодяться з будь-якими двосторонніми угодами між Росією і державами ЄС.

"ЄК повторила раніше висловлену позицію за двосторонніми угодами з Росією, що комісія, дотримуючись виняткову компетенцію в торговельній політиці, не погодиться з двосторонніми договорами між окремими європейськими країнами та Росією чи Митним союзом", - зазначив Мілюс.

Нагадаємо, у січні Россільгоспнагляд повідомив, що Єврокомісія просить відновити торгівлю на основі сертифікату, діючого для ЄС, на ряд тваринницької продукції, а також продовольчу картоплю після можливого зняття ембарго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: