Глава МЗС Болгарії: ми вводимо санкції, щоб не воювати з РФ

Вівторок, 3 лютого 2015, 12:07

Санкції є єдиним інструментом впливу на Росію, ЄС вводить їх щоб не воювати з Росією.

Про це сказав глава МЗС Болгарії Даніел Мітов в інтерв’ю на телеканалі БТВ, повідомляє інформаційна агенція "Фокус".

"Санкції – не просто позиція ЄС, це і позиція Болгарії. Ми захищаємо міжнародне право – ніхто не може анексувати територію іншої країни, ніхто не може дестабілізувати сусіда у військовий спосіб. Ми будемо продовжувати наголошувати на санкціях як єдиному інструменті впливу Європи на політику Росії", - сказав Мітов.

За його словами, якщо виникне необхідність ЄС готовий посилювати санкції і вже йде обговорення відповідних пропозицій. Крім того, він наголосив, що ніхто ззовні не тисне на Болгарію, щоб вона зайняла більш жорстку позицію щодо Росії.

"Ми вже й так займаємо жорстку позицію", - сказав він.

На його думку, дотримання міжнародних стандартів повинно вести до єдності у внутрішньополітичному плані.

 "Ми повинні боротися з дезінформацією в публічному просторі і говорити правду",- заявив Мітов, наголосивши, що Маріуполь обстріляли з контрольованої сепаратистами території і в ОБСЄ це підтверджують.

Він спростував всі твердження деяких болгарських політиків про те, що в країні йде мобілізація і про те, що НАТО хоче розмістити на території Болгарії наступальне озброєння.

 "Я не можу пояснити, як в головах деяких людей з'являються подібні речі. Говорити про те, що Болгарія є для когось загрозою чи Болгарія загрожує комусь, повне божевілля",- сказав Мітов.

Водночас, за його словами, цілком природньо підвищувати обороноздатність в умовах, коли неподалік від кордонів Болгарії триває військовий конфлікт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: